Ge­gril­de piz­za met to­maat en moz­za­rel­la


BARBECUE SPULLEN:
  • barbecue met boldeksel
INGREDIËNTEN:
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 1 blik tomatenblokjes ((400 g) uitgelekt)
  • 2 theelepels pizzakruiden
  • 150 g minibolletjes mozzarella
BEREIDING:
  • Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel met zout.
  • Maak in het midden een kuiltje en schenk er 225 ml koud water en olie in, meng dit van uit het midden uit met een lepel door de bloem.
  • Deeg 3 min. doorkneden en, afgedekt, 15 min. laten rusten.
  • Druk het deeg op een plank of bakplaat tot cirkel ca. 1 cm dikte uit.
  • Dek de pizzabodem af met huishoudfolie en bewaar tot gebruik.
  • De pizzabodem op een goed ingevet rooster 3 min. grillen.
  • Leg de pizzabodem met de gegrilde kant naar boven op een plank of bakplaat.
  • De gegrilde kant met pesto bestrijken en de goed uitgelekte tomaatstukjes erover verdelen.
  • Tomaat bestrooien met pizzakruiden en naar smaak zout en peper.
  • Verdeel de mozzarellabolletjes over de pizza.
  • Schuif de pizza van de plank op een goed ingevet rooster.
  • Barbecue sluiten of het deksel over de pizza leggen en de pizza nog 5 min. grillen.
  • Pizza op plank schuiven en in 12 punten snijden.

Tip:
Heel bijzonder, gegrilde pizza. Vooral het deeg krijgt een heel apart lichtgerookt smaakje. Dit deeg is eenvoudig en bijna overal te bereiden. Wie het nog makkelijker wil, kan ook een kant-en-klare mix voor pizzadeeg gebruiken.

Populaire posts van deze blog

Balsamico champignons op spies