Chi­ne­se groen­te­nfon­due


INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 1½ liter water
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 1 el citroensap (naar smaak)
  • 125 g Chinese eiermie
  • 200 ml kant-en-klare satésaus
  • 1 flesje zoete chilisaus
  • 1 flesje sojasaus
BEREIDING:
  1. Breng in een pan 1 1/5 liter water aan de kook.
  2. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  3. Halveer de stengel citroengras door de lengte.
  4. Halveer de rode peper door de lengte.
  5. Verwijder de zaadjes.
  6. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes.
  7. Voeg citroengras, rode peper, gember en knoflook toe aan de bouillon, laat 10 min. trekken en breng op smaak met zout en citroensap.
  8. Bereid intussen in een andere pan de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  9. Verwarm de satésaus en verdun deze met water.
  10. Schenk de satésaus, de chilisaus en de sojasaus in kommetjes en schep de rolletjes omelet en tofu en de groenten in schaaltjes.
  11. Schep de bouillon over in een fonduepan met de mie.
  12. Vul telkens een schepnetje, leg het in de bouillon en laat de ingrediënten in een paar min. gaar worden.
  13. Dip ze vervolgens (met eetstokjes) in de saus.
  14. Verdeel na de maaltijd de mie over de kommen en schenk de bouillon erop.

Ingrediënten om te dippen, bijv. rolletjes omelet, plakjes tofu, brede repen Chinese kool, losgehaalde blaadjes Shanghai paksoi, taugé, minimaiskolfjes, peultjes, oesterzwammen, bamboescheuten (blikje 227 g) of reepjes rode paprika.

Populaire posts van deze blog

Balsamico champignons op spies