Gegrilde vega-tomatenspiesjes met rodekool-broccolisalade
INGREDIËNTEN:
4 personen
- 450 g vegetarische balletjes
- 250 g biologische cherrytomaatjes
- 4 el arachideolie
- 800 g zwarte bonen in blik
- 300 g biologische gesneden rodekool
- 400 g broccolirijst
- 4 wholemeal flatbreads
- 1 limoen
- 15 g verse platte peterselie
- 200 g hummus
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers.
- Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur.
- Keer regelmatig.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
- Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.