Ge­gril­de ve­ga-to­ma­ten­spies­jes met ro­de­kool-broc­co­li­sa­la­de


INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 450 g vegetarische balletjes
  • 250 g biologische cherrytomaatjes
  • 4 el arachideolie
  • 800 g zwarte bonen in blik
  • 300 g biologische gesneden rodekool
  • 400 g broccolirijst
  • 4 wholemeal flatbreads
  • 1 limoen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 200 g hummus
BEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers.
  • Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur.
  • Keer regelmatig.
  • Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  • Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
  • Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
  • Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.

Populaire posts van deze blog

Gour­met­piz­zaatjes

Balsamico champignons op spies

Geitenkaaspakketje