Groentenspies met ui, paprika, courgette en champignon


NODIG:
4 spiesen

INGREDIËNTEN:
  1. 2 uien (in 4 stukken)
  2. 2 rode paprika's
  3. 2 courgettes (in plakken van ca. 3 cm dik)
  4. 8 champignons (schoongeborsteld)
  5. 0,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  6. 5 eetlepels zonnebloemolie of 5 eetlepels olijfolie

BEREIDING:
  • Verwijder kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika's.
  • Snijd ze in de lengte in vieren en snijd deze stukken in de breedte door.
  • Giet de olie in een kom.
  • Wentel alle gesneden groenten en de champignons door de olie, zodat alles van een dun laagje is voorzien.
  • Rijg de stukken groenten in willekeurige volgorde aan spiezen. Druk de groenten op de pennen niet te stevig aan. Laat wat ruimte tussen de stukjes zodat ze door en door gaar kunnen worden. Gebruik bij voorkeur platte pennen, deze voorkomen dat de groenten bij het draaien gaan rollen.
  • Leg de spiezen op de barbecue, of steengril en draai ze tijdens het roosteren regelmatig om.
  • De roostertijd bedraagt circa 15 minuten.

Populaire posts van deze blog

Gour­met­piz­zaatjes

Balsamico champignons op spies

Geitenkaaspakketje